Monday, March 11, 2013

Meja makan IKEA yang murah

Baru beli meja makan dekat IKEA. Actually not a real meja makan, meja tu sebenarnya dalam kategori Workspaces. Tapi, kalau setakat nak letak lauk pauk atasnya, atau untuk menulis dan membaca this one will do kot. 




Reasons kenapa pilih meja ni:

1. Urgently kami perlukan sebuah meja panjang dan kerusi
2. Within budget, actually belum ada budget lagi, tapi still obtainable for this month
3. Can fit up to 6-8 chairs (berhimpit sikit lah) compared to another choise (which is much cuter)
4. I don't want to waste money for things yang after 5 years (or maybe 2)  I rasa nak tukar
5. Saya sukakan ke'simple'annya (So i can decorate as how i like)



One thing I like about IKEA is, kita boleh tentukan budget kita sendiri. For example, untuk this set, I beli separately. Table top, kaki meja, dan kerusi.



Harga:
Table top: RM 99
Kaki (legs) : RM 10 each x 4pcs = RM 40
Kerusi : RM 29.90 each x 4 pcs = RM 119.60

Total : RM 258.60 dah settle dining :)


Semuanya boleh sumbat masuk dalam sebuah MyVi ye. Walaupun masa nak beli tu teragak-agak takut tak muat nak campak table top tu, tapi dengan kepakaran kami berdua (yes, me and hubby) yang dok angkut barang-barang pindah dulu, finally we made it into Mr.Bean (Myvi)!!
Table top tu saiznya 75cm x 150cm. Masuk MyVi, terjulur sikit ke bahagian handbrake. Masa drive balik tu kira saya tak nampak my hubby kat sebelah la, tapi the voice still there. 




4 comments:

Anonymous said...

Thanks ummi for such a great idea! I try dah... Cume beli table top kcik skit sbb dining hall i sempit. Jimat duit esp br2 kawin ni. Hihihi

Noordina Kholin said...

Sweet moment tu bawa meja makan tu...leh try nnt...

Noordina Kholin said...

Sweet moment tu bawa meja makan tu...leh try nnt...

cik hani said...

Murahnya...
Cantek