Monday, November 12, 2012

Weekend Bersama Hubby dan Sahabat






Syok ke kahwin? Memang syok. Setiap orang ada deifinisi syok masing-masing. Tapi pada saya, yang syok nya dah kahwin ni, ke mana kita nak pergi, ada yang teman. Saya tak lagi keseorangan seperti sebelum ni. Sejak-sejak sahabat baik dah berumahtangga, saya memang kesunyian tiada teman berborak waktu malam. Balik kerja je, dah macam tak ada social life lagi. Sehari kalau tak dapat berborak dengan seseorang, memang rasa tertekan sangat. Thanks to hubby kerana telah mengisi kekosongan dalam hidup di perantauan ni. Lepas bekerja dah tak lemau nak balik rumah sebab ada hubby teman. Weekend adalah hari yang paling ditunggu-tunggu kerana banyak projek persediaan masuk rumah baru dengan hubby. And it's a SHOPPING DAY! Hubby juga menunjukkan kesungguhan nak masuk rumah baru dan memilih warna-warna tema untuk barangan rumah. Malah, dia lah yang lebih banyak memenuhkan troli shopping. 





Dan satu lagi detik bermakna yang berlaku pada weekend ini, saya menziarahi sahabat baik yang telah berumahtangga lebih setahun lepas. Sudah berisi pun dia. Saya ingin hidup seperti ini, walaupun sudah bersuami, tapi ikatan persahabatan itu masih kuat. Suami bukanlah alasan untuk kita tidak berjumpa lagi, malah lebih memudahkan. Kami berborak dalam bilik meninggalkan suami masing-masing di ruang tamu, dengan tayangan movie yang berat. Berat sangat sampai tak faham apa-apa. Hihi. Cukuplah satu malam berborak untuk cover selama sebulan, maybe? Lepas ni lepak lebih lama, ye kawan..




Mommy-to-be. (Can't wait!!)

Hadiah kahwin pertama dari Ina & Alep. Thanks kawan!

2 comments:

Nor Mazila Mohd Nor said...

ina dh bape bulan mi?

dyaclarey said...

5bulan beb. haha. comel kot bwk perut