Monday, March 14, 2011

HEARTBEAT


Para pembaca yang budiman, jangan cepat keliru, melatah dan membuat andaian buruk terhadap tajuk entri ini ye. Ini bukan kisah seorang kupu-kupu malam, datin mahupun kaki pancing. Saya cuma nak mula bela iklan website HEARTBEAT ni. Sambil bela, sambil dapat insentif. Daripada kau bela ikan kat blog, yang asyik kena bagi makan je, lebih baik kau letak iklan dan tolong mereka promosikan barang yang menarik ni.


Jom kita mulakan tutorial bagaimana nak turut serta join venture bela membela iklan ni.


1. Mula mula klik dekat banner HEARTBEAT bawah ni:






2. Dan kau akan dibawa kepada webpage bawah ni (sila klik pada shape yg berwarna merah)







3. Kau dibawa ke page ini. Klik [Create Account]




4. Kau akan nampak detail form. Macam biasa lah isi form dengan lengkap and then tick dekat I AGREE.




5. Kau dah berjaya masuk account sendiri, klik pada JOIN HB! Affiliate, then under "PARTICIPATION IS EASY AND FREE", klik Online application







6. Isi form lagi, pilih cara pembayaran either dapat cek or masuk terus dalam bank.





6. Now, kau dibawa ke page ni untuk dapatkan code, so kau boleh paste dekat template blog. Overview account pun ada di situ jadi kau boleh check berapa besar dah kau bela iklan ni.




7. Bagi yang tak tahu nak paste code kat mana, boleh continue tutorial ni. Log in masuk blog kau. Kemudian dekat right corner atas blog kau ada macam ni (klik pada Design):





8. Klik pada mana mana ruangan yang available (Add a Gadget)




9. Pilih HTML/Java Script dan paste code dekat ruangan dia.



SIAP!

Klik sekarang jugak






Selamat Mencuba! ^___^


2 comments:

ashikin said...

cik umi...xleh pn nak dpt code nih...

yg kat MY HB!...tu aku just ade join MY HB!...

kene join dulu ke?? tp mcm melibatkan suit sekali je...

DyaClarey said...

ahah.. sory2 ter'skip 1 step. "Join HB" dulu then dekat bawah ada Online Application. Then baru kua form tu. nti I update balik ye post tu..