Wednesday, February 23, 2011

Seharian di Petrosains



Hari yang menggembirakan even penat terlampau. It was his birthday and I was thinking of spending time together on something menarik and worth to go instead of spending money so much on eating mahal tapi tak ada apa. Sangat tak suka tau! So I decided nak memperkenalkan Petrosains ni pada orang besar ni. Biasanya kan orang kata budak budak sekolah je pergi situ. Tapi untuk orang yang dok kata tu, kau pernah pergi ke? Tau ke apa ada dalam tu? Haa. Kalau tak tahu meh nak bagitahu. Tapi tak boleh detail. I suka bagitahu melalui gambar saje ok.



Sneak a peek! (wink wink)






betul la kata orang tu, untuk budak budak. Tapi I pun suka jugak!







Pameran paling saya gemar dulu kini selamanya. Denoso!


bukan saja denoso tapi ada juga gajah pertama di dunia. Rupanya macam badak sebab belalai dia gemuk. Cara dia makan gunakan belalai gemuk lapisan bawah tu untuk mengaut makanan. Tak payah nak pusing belit belalai dulu baru dapat makan. Kesian gajah sekarang.



Ini view yang cantik!

Harimau dia sangat scary. Umi Nadiah doesn't like this.


Haa. Ni sure semua orang tak tahu. Inilah dia dipercayai adalah mamalia pertama di dunia. Sejenis Tikus!



Antara aktiviti yang menguji minda. Kenapa?



Oh wow! Saya jumpa robot NXT! Pernah try programkan dia dulu.



Tahu tak ni yang paling saya suka!


Mari buat gaya KAMEN RIDER.




Gembira sebab rama rama suka kat saya. In real life, payah ni!



Ada bermacam macam lagi games dan aktiviti yang boleh try di situ. Ada MINDBALL yang sangat memalukan saya sebab baru pasang headband dekat atas kepala, dah kalah dengan lelaki tu!! Sebab apa? Kurangnya gelombang alfa dalam badan saya sebab penat main game lain.

Trick untuk bermain Mindball adalah, rileks...



Kami juga berpeluang menaiki helikopter ke PELANTAR MINYAK.


Menunggu ketibaan helikopter woo..




Ni lah makan orang minyak. Spaghetti tuu.

Dan tempat tidur mereka.




LAIN LAIN.. (BEFORE)






LAIN-LAIN (AFTER)





2 comments:

natasya merican said...

gmbq last tu i like.!

DyaClarey said...

nk guna idea ntuk bln6 nti ke? hik2! ^__^