Sunday, June 13, 2010

Trip Kanak-kanak


Haa adik-adik! Cerita hari ni nak share tentang trip saya join hari Rabu baru ni. Antara 6 orang teacher yang escort trip budak-budak zaman akan datang atau dalam englishnya futurekids, saya pun terbabit. Yang seronoknya, macam-macam hal lah budak-budak tu semua. Saya dengan secara rambangnya digelar mummy kepada seorang kanak-kanak istimewa nama dia Brian Tay. Oh, memang istimewa orangnya. Siapa kata kanak-kanak macam ni susah nak jaga? Ok je masa hari tu. Dia makan non-stop dalam bas. Saya yang duduk dengan Sharmistha kat belakang dia, suka usik dia. Dan kadang-kadang dia pun pandai usik saya. Contoh? Malu. :') Dia dengan selamba rocknya cuit pipi saya masa saya duduk sebelah dia masa nak balik.

:: Kagum dengan warna bumi Brian (Pink?) ::
Ok, Sharmistha dah jealous saya asyik cerita pasal Brian. Yes Sharmie (teacher umi je tau nama ni), I know I'm your favourite teacher. Tapi, the other way round, masa dalam bas, guru besar (comel. Lama tak sebut) shout berkali-kali, "Teacher Umi, cannot sit with your favourite student aa". Biar la, saya memang suka kawan dengan Sharmie. I don't friend Rohan. Rohan tu adik Sharmie. Heee. Comel. Diorang selalu lawan masa kelas. Sharmie geng teacher Umi. Rohan geng sorang lagi teacher. Tengok keletah budak-budak ni, teringat masa kecik-kecik dulu. Suka warna pink, kerja mesti nak perfect, suka main mekap-mekap, pakai jewels, nak jadi princess la. Oh ya, masa trip tu, nama glemer saya "TEACHER LOVE". Cuba teka sebab apa?



Ok, balik pada trip tadi, kami pergi ke Kilang AJINOMOTO pada sebelah paginya. Orang yang bagi ceramah tu comel je. Nama dia pun comel. Miss Purple. Heeee. Memang pandai tackle kids. Nasib bukan kids yang tackle dia. Tapi the best part masa kat Ajinomot, diorang ada serve lunch. Suka! Tengok, tak dapat nak sorok lagi, seronok dapat makan ^_____^. Semua masakan dia kira macam guna Ajinomoto punya produk la. Lepas tu, Mc D pulak. Lagi makan.

:: Cuba control lapar, macam nampak jugak ::

:: Lesson : Black Pepper Sauce. Sos ditabur dengan black pepper ::


Petangnya, pergi kilang Pelikan stationaries pulak. Sebut betul-betul ye, Pe dibunyikan macam pear. Kat situ, kanak-kanak kena mengecat (dalam englishnya Painting) atas beg. Tema dia, save our environment. Comel. Macam-macam idea pelik keluar. Tapi cute! Contoh macam ni :"Save our baby bird":: tu kenapa pegang bekas air Brian tu ::

16 comments:

natasya merican said...

cik umi, kamu keja apa skang?

DyaClarey said...

natasya : saya keja sebagai iT instructor d sebuah pusat pembelajaran komputer.

natasya merican said...

bestnya.... nk pekerja lg tak? hehe..

DyaClarey said...

hehe...nak ker?

natasya merican said...

nak2. but layakkah?

DyaClarey said...

layak ler...Speaking ok kan.. SUka kids? for sure... Apa lagi mau... Tp bpe lama ang leh keje cmni? Kot nk p skolah ke?

DyaClarey said...

Memang we're looking for new teachers. Tp hopefully for a long time la..Boleh x?

natasya merican said...

ajaq apa weh? aku rs at least smp ujung taon ni aku free lg.

natasya merican said...
This comment has been removed by the author.
DyaClarey said...

ajaq komputer la..at least leh la hg praktis ngajaq dlu.. try handle budak pelbagai saiz n ragam ;p

natasya merican said...

hoho. mau2. cana nk apply? hg kt mana? perak kah?

DyaClarey said...

uih..dak2..aku kt pj. hg ok ke keje cni

natasya merican said...

owh pj kah. hmm..aku ok ja, kalo mmg ada umah nk disewa. hehe..

DyaClarey said...

owh..umah sewa kena cari la.. cni mahal. Try r dtg dlu if btol nak keje?

natasya merican said...

hoho. itu yg ssh tu. umah sewa. hmm..tak ngape la. aku ada gk mntk2 kt tmpt2 laen. takot nnt dpt tmpt laen lak. tmpt hg nk permanent kan.

DyaClarey said...

emm..if boleh la..at least 1 year stay. :D